27 Mart 2010 Cumartesi

Bademli Kek Tarifi

Malzemesi:
3 adet yumurta 1,5 su bardağı toz şeker 250 gr. margarin 1 su bardağı yoğurt 3,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 su bardağı file badem Üstü için: 1 çay bardağı pudra şekeri 1 yemek kaşığı limon suyu

Tarifi:
• Mikserde yumurta ve toz şekeri çırpın.
• Yumuşamış margarin, yoğurt, un, kabartma tozu, vanilya ve dövülmüş bademin yarısını ekleyip çırmaya devam edin.
• Yağlanmış kek kalıbına harcı dökün. 185 derecelik fırında 35 dakika pişirin.
• Pudra şekeri ve limon suyunu çırpıp kekin üstüne dökün. Bademle süsleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder