Yaz gelince pek tatlı yiyemiyorum.Canım daha çok meyve çekiyor.Hele karpuz olsun başka birşey istemem.Ama canım arkadaşım Nilüfer‘in blogunda bu tarifi görünce bende yapayım dedim.Ayrıca PDÇS’nin 25.sini http://buramburam.blogspot.com/ arkadaşımız yapıyormuş.Tarifimi ona gönderiyorum.Tatlımızın tarifi şöyle:
Malzemeler:Hamuru için
125 gram margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
iki y.kaşığı sirke
1 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İç malzemesi:
250 gram tel kadayıf
1 su bardağı ceviz içi
2 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
Şerbeti:4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
Yarım limon suyu
Yapılışı:hamur malzemeleri karıştırılıp,yumuşak bir hamur elde edin.iki ceviz büyüklüğünde hamur alıp,ortasına hazırladığınız içten koyun.yalnız dikkat edin,çok aşırı koymayın,çünkü bu kez şurubu içine alması zor oluyor)hamuru kapatın.tepsiye dizin.Üzerine yumurta sarısı sürüp isterseniz ceviz veya fındıkla süsleyin.200 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirin.fırından çıkarır çıkarmaz ılık şerbeti üzerine dökün.Mümkünse tatlıyı iki gün önceden yapın.çünkü ilk gün şurupu kesinlikle çekmiyor.Ama iki gün sonra nefis oluyor.Afiyet olsun