Gerekli malzeme:
800 gr. balık filetosu (levrek, kefal, mercan, sinarit), 1 1/2 kahve fincanı un, 1 yumurta, 220 gr. ayçiçeği yağı (1 su bardağı), tuz.
Hazırlanması:
Başı ve kuyruğu kesilmiş şekilde 800 gram gelen balığı, ya balıkçıya temizletin ya da kendiniz temizleyin. Balıkçıya derisini soydurarak, dilimletin. Kendiniz yapacaksınız, kuyruk kısmından keskin bir bıçakla hafifçe deriyi açın ve oradan baş tarafına doğru, bıçağı deriye doğru eğerek, yavaş yavaş deriyi soyun, sonra dilimleyin.
Böylece 6 balık filetosu elde edin. Bunları iyice yıkayın, tuzlayın ve 1 saat bekletin.Sonra filetoları unlayın; silkeleyerek fazla unu atın. Bir çukur yayık tabak içinde yumurtayı iyice dövün. Unlanmış balık filetolarını yumurtanın içine koyup, alt üst edip, iyice yumurtaya bulayın. Sonra bir tavada kızdırılmış yağın içine atın, altlı üstlü pembeleşinceye kadar 4-5 dakika kızartın. Delikli kepçe ile tavadan çıkartın, bir süzgeçten geçirerek fazla yağını akıtın. Servis tabağına koyarak yanlarına birer dilim limon yerleştirin, sofraya götürün.
31 Ocak 2010 Pazar
TAVADA BALIK FİLETOSU
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder