31 Mart 2010 Çarşamba
ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA
Malzemeler:
1 kilo taze barbunya
2 adet soğan
1 adet havuç
1 fincan zeytinyağı
10 diş sarımsak
6 adet domates
1 adet küp şeker
Yarım demet maydanoz
Tuz
Yeteri kadar su
Yapılışı: Barbunya temizlenip bir tencerede yeteri kadar su ile 10 dakika haşlayın ve süzün. Soğanı soyup rendeleyin. Havuçları soyup ince halkalar halinde doğrayın. Sarımsakları soyup temizleyin. Domatesleri yıkayıp rendeleyin. Soğanı zeytinyağı ile bir tencerede kavurun.Üzerine rendelenmiş domatesleri ve halka halindeki havuçları ekleyip kavurmaya devam edin.
Barbunyayı, şekeri, tuzu ve üzerine 1 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip pişrimeye devam edin. 15 dakika sonra sarımsakları da ekleyin (Ben yemeğin içinde sarımsakların bütün olarak gözükmesini istediğim için böyle yapıyorum). Barbunyalar ve havuçlar pişince ocaktan indirin. Bir borcam kabına alıp üzerine yıkayıp kıydığınız maydanozları ekleyin
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder