5 Nisan 2010 Pazartesi

Balkabağı Çorbası Tarifi

Malzemesi:
1 adet büyük boy kuru soğan (portakal büyüklüğünde) 1 adet orta boy havuç 2 diş sarımsak 2 dilim soyulmuş balkabağı (kavun dilimi boyutlarında) 2 adet kuru defne yaprağı 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz, karabiber ½ çay kaşığı kimyon 5 su bardağı tavuk suyu 2 su bardağı ılık su Üzeri için; ½ su bardağı dolusu hazır süt kreması

Tarifi:
• Öncelikle, kuru soğanı soyup yemeklik doğrayın.
• Havucu soyup, iri kuşbaşı et formunda dilimleyin.
• Diğer taraftan, kabukları soyulup, çekirdekleri ayıklanmış iki dilim ince balkabağını da iri kuşbaşı et formunda doğrayın.
• Sarımsakları dövüp, bir kenarda bekletin.
• Şimdi geniş bir tencereye, zeytinyağıyla beraber kuru soğan, havuç ve dövülmüş sarımsakları aktarın.
• Orta ısıdaki ateşin üzerinde sürekli karıştırarak 5 dakika kadar kavurun.
• Üzerine, doğranmış balkabakları ve defne yaprağını hemen ekleyerek, 7-8 dakika, ara sıra karıştırarak, sebzeler hafifçe yumuşayıncaya kadar pişirin.
• Son olarak, tavuk suyu, ılık su, tuz, karabiber ve kimyonu tencereye ekleyin.
• Eğer tavuk suyunuz yoksa 7 bardak sıcak suyla beraber 1 veya 2 adet tavuk suyu tableti kullanabilirsiniz.
• Orta ısılı ateşte, ara sıra karıştırarak 30-35 dakika pişirin.
• Ocaktan alınca içindeki defne yapraklarını çıkarın.
• Çorba henüz sıcakken el blendırıyla ya da mutfak robotuyla ezerek püre haline getirin.
• Servise sunmadan önce içine hazır süt kremasını ekleyip ısıtarak sıcak hale getirin.
• İsterseniz üzerine kırmızı pul biber gezdirip, servise sunun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder