9 Nisan 2010 Cuma

Ballı Bademli Krep

Malzemesi:
Malzemeler: 1 yumurta 1 litre süt 1 tatli kasigi tuz 1 tatlı kaşığı şeker 1 paket kabartma tozu aldığı kadar un (500gf. üzeri) İç için: 100-150 gr. kaymak 5-6 yemek kaşığı bal 50-100 gr. badem

Tarifi:
Yapılışı: Yumurta, süt, tuz ve şeker çırpılır. Daha sonra un azar azar ilave edilir ve çırpılır (unutmayın koyu kıvamlı ve akışkan olacak). Teflon tavaya 1-2 yemek kasigi sıvıyağ konulur, kızınca sıvı hamur kepçe yardımıyla tavaya dökülür. Alt yüzü pişince diğer yüzü çevrilir, iki tarafıda pişirilir ve servis tabağına alınır. Üzerine sıcakken margarin sürülür ve her kata aynı işlem yapılır ve üst üste dizilir. Soğuduktan sonra içine bal ve kaymak sürülerek rulo yapılır. Rulolar 4 cm boyutlarında kesilir. ve tavağa dilizilir. Kalan kaymak ruloların üzerine sürülür, her ruloya 1 badem eklenir ve üzerine bal gezdirilerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder