9 Nisan 2010 Cuma

***FIRINDA SOSLU ALABALIK***

Fırında soslu alabalık
Önceden beri balıkla aram yok denecek kadar azdır.Kokusundan dolayı belkide hep itici gelmiştir.Ama eşim tam bir balık tutkunu.Sağolsun aldığı balıklarıda hep kendisi hazırlar ama eve yayılan koku hala alışamadığım bir durum:( Balık sonrası en az iki gün kokusunu alırım,sanki her yer kokar.Sirke kaynatmalar,limon kabuğu yakmalar,sonu gelmeyen ev havaladırmaları….
Fakat faydalarınıda es geçemem tabi.Sırf faydası için arada birde olsa katlanmak gerek.
Tamamen atmasyon bir sosla hazırladığım alabalıkçok lezzetli oldu.Sosu kokusunu hafifletmişti sanki.Sebzeleri çocuklar çok sevdiği için mutlaka ilave ederim…
MALZEMELER
5 adet alabalık
2 adet patates
2 adet soğan
1 adet domates
bir kaç tane defne yaprağı
SOS İÇİN
1 tutam nane
1 tutam maydanoz
1 küçük soğan
zeytinyağı
yarım çay bar.su
biraz köri
fırında soslu sebzeli alabalık
YAPILIŞI
*Önce sos malzemelerini rondodan geçirin.
*Yayvan bir kaba koyup balıkları bulayın
*Tepsiye yerleştirin.
*Üzerine irice doğradığınız soğan,patates ve domatesi dizin.aralarına defne yapraklarını koyun.
*Üzerine kalan sosuda döküp,200 derecelik fırına sürün.
*Kızarıp suyunu çekince fırından alın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder