6 Nisan 2010 Salı

İncirli Cevizli Kek

Malzemeler
10 kuru incir(ben eş miktarda organik karışık meyve kurusu kullandım)
  • 3 yumurta(akı sarı ayrılmış)
  • 1 çay bardağı bal
    4 yemek kaşığı(100 gr) tereyağı (oda sıcaklığında)
    1 tatlı kaşığı tarçın
    1çay bardağı iri dövülmüş ceviz
    1 tutam deniz tuzu
    1.5 su bardağı tam buğday unu
    Yapılışı
    Fırınınızı 170(turbo 150)derecede ısıtın.Yaklaşık 26 cm çapında borcamı yağlayıp unlayın
    İnciri üzerine çıkacak kadar suyla5-10 dakika bekletin,süzüp küçük küçük doğrayın
    yumurta sarıları,bal ve tereyağını geniş bir kabın içinde 5 dakika mikserle çırpın.Karışım yoğun bir kıvam almış ve tereyağ parçaları erimiş olacak.
    Süt ve tarçın ilave edip karıştırın.Doğradığınız incirlerive cevizi katıp tahta kaşıkla karıştırın.
    Yumurta aklarını bir tutam tuzla sert kar haline gelene kadar çırpın
    Kar haline getirdiğiniz yumurta akı ve unu dönüşümlü olarak incirli karışıma ekleyin,her eklemeden sonra tahta bir kaşıkla karışımı dikkatlice aşağıdan yukarıya doğru karştırarak harmanlayın.Tepsinize döküp sıcak fırının alttan ikinci rafında 40 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder