10 Nisan 2010 Cumartesi

kebap çeşitleri patlıcanlı kürdan kebabı


Malzeme: 4 tane patlican, 2 orta boy domates, 3 sivribiber,2-3 kasik siviyag Koftesi icin: 250 gr kiyma, 1 orta boy sogan, 1 kasik salca, 2 dis sarmisak, tuz, karabiber, ve bolca kurdan.

Yapilisi:

Patlicanlarin kabuklarini alacali soyarak, tuzlu suya bastirin, daha sonra yikayip acisini akitin.
Kofte malzemesini yogurarak kucuk kofteler yapin.
Patlicanlari ince dilimler halinde kesip, tavaya siviyag koyarak kofteleri kizartin.
Kizarmis patlican dilimlerinin icine kofteleri koyup, sarin, uzerine birer dilim domates ve biber koyarak, tepelerine kurdan saplayin.
Tepsiye dizip, firinda 180 derecede pisirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder