Bu ekmeği yapalı neredeyse 15-20 gün oldu.Ama hergün bir sürü resim arasından hangisini koyacağıma karar veremediğim için bu zavallı ekmekler hep sona kaldı.kepekli unu bulmak oldukça zorlaştı.bu yüzden bende yakınımızda ki bir fırına gidip kepek istedim.Bir poşet doldurdu verdiler.Israrlarıma rağmen para bile almadılar.Ama bana,”delimidir nedir?” der gibi bakmalarıda gözümden kaçmadıEvet sanırım biraz deliyim ve bu yanımı da seviyorum.Aslında doğal olan herşeyi çok seviyorum.Vücudumuz doğal, işlenmemiş gıdalara göre programlanmış.Bu yüzden ben kabuklu yenebilecek hemen hiç bir şeyin kabuğunu soymamaya çalışıyorum.Buğdayda eğer kepeği alınmamışsa daha lezzetli oluyor.Ben kurabiyelere,keklerede bu kepekten kullanıyorum.Lafı çok uzattım ekmeğe geçelim;
MALZEMELER
500 gr.un
1 çay bardağı kadar kepek
Yarım çay kaşığı mahlep
tuz,su
1 yemek kaşığı kuru maya (yaş da olabilir)
YAPILIŞI
*Malzemelerle çok yumuşak bir hamur yoğurun.(biraz elinize yapışacak).
*Mayalanana kadar bekleyin.
*Mayalandıktan sonra,büyükçe bir parça alıp,unlayarak merdaneyle tavanızın büyüklüğüne göre açın.
*Kızgın tavada pişirin.
500 gr.un
1 çay bardağı kadar kepek
Yarım çay kaşığı mahlep
tuz,su
1 yemek kaşığı kuru maya (yaş da olabilir)
YAPILIŞI
*Malzemelerle çok yumuşak bir hamur yoğurun.(biraz elinize yapışacak).
*Mayalanana kadar bekleyin.
*Mayalandıktan sonra,büyükçe bir parça alıp,unlayarak merdaneyle tavanızın büyüklüğüne göre açın.
*Kızgın tavada pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder