4 Nisan 2010 Pazar

LİMONLU KURABİYE

MALZEMELER:
125 gram tuzsuz tereyağı (yumuşamış ve küp kesilmiş),
125 gram toz şeker,
2 yumurta sarısı,
2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi,
265 gram un (yaklaşık 2 su bardağı),
Pudra şekeri.
YAPILIŞI:
Fırını önceden 160 derece ısıtın. Fırın kabını yağlı kağıt ile kaplayın.
Yağ ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Yumurta sarısı, limon kabuğu ve unu ekleyip yoğurun.
Un serpilmiş bir zeminde 1cm kalılığında açın.
Kurabiye kalıbı ile kesin. Fırın tepsisine dizin ve 15-20 dak. pişirin.
Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder