Dün buralar oldukça yağmurlu ve serindi.Böyle bir havada elbette çorbasız olmaz diye düşündüm.Bunun için düğün çorbası biçilmiş kaftandı.Oktay usta‘nın tarifinden faydalanmış olmama rağmen küçük değişiklikler yapmayıda ihmal etmedim, içine nohut attım,yoğurt miktarını bir kaşık daha artırdım hepsi bu kadar.Çok beğenerek yediğimiz bir çorba oldu.Kalan bir kaseyi akşamın 10′unda ikizlerimin boğazına düşkün olanı ısıtıp yedi


MALZEMELER
250 gr.kuzu eti (yoksa dana etide olur)
7-8 bardak su (et suyuyla beraber)
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
Yarım limon suyu
Nane, pulbiber, Tereyağ
YAPILIŞI
* Etleri haşlayıp didikleyin
* Haşlanmaya devam ederken diğer tarafta terbiyesini hazırlayın.
* Bunun için yoğurt, yumurta, un ve limonu iyice çırpın.
* İçine tenceredeki sudan bir kepçe katıp karıştırın, (çorbanın kesilmemesi için). Yavaş yavaş terbiyeyi çorbaya ilave edin
* Bir taşım kaynatıp Ocaktan alın.
* Naneli ve Biberli tereyağını çorbanın üzerine gezdirin.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder