7 Nisan 2010 Çarşamba

Peynirli Tart Tarifi

peynirlitart

MALZEMELERİ
100 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
5 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
2.5 su bardağı tam buğday unu
1 tatlı kaşığı tuz
300 gr beyaz peynir
3 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım su bardağı süt
2 yumurta sarısı

HAZIRLANIŞI
Oda ısısında yumuşamış tereyağı, yoğurt, kabartma tozu, tuz ve unu bir kapta yoğurarak hamur kıvamına getirelim. Elde ettiğiniz hamuru katı yağ ile yağlanmış tart kalıbına elinizle ortasından bastırıp, yukarı doğru çekerek eşit şekilde yayalım. İç harcı hazırlamak için maydanozları doğrayalım. Beyaz peynir ve kaşar peynirini rendeleyelim, 2 çay bardağı kaşar peynirini ayırarak bütün malzemeyi harmanlayıp tart hamurunun üzerine eşit miktarda dağıtalım. Süt ve yumurta sarılarını çırpın ve peynirli karışımın üzerine gezdirerek dökelim. 180 derece fırında pışirelim. Tart hazır olmadan birkaç dakika önce kalan kaşar peynirini üzerine serpip tekrar fırına verelim. Kaşar peynirimiz kızarınca afiyetle yiyelim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder