10 Nisan 2010 Cumartesi

Tel Kadayıflı Muhallebi


Malzemeler:
250 gr tel kadayıf
1 çay bardağı yağ (1/2 tereyağ, 1/2 sıvı yağ)
1 su bardağı şeker (ben kullanmadım, şekersiz de çok lezzetli oldu)
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Hindistan cevizi
1 kilo süt
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı un
1 paket krem şanti
1 paket vanilya
Yapılışı:
Kadayıfı bütün olarak koyup yağda kavurun. Kavruldukça parçalanıyor. Pembeleşince altını kapatıp cevizi ekleyin.
Süt, şeker, nişasta ve unu pişirin. Piştikten sonra 1 yemek kaşığı tereyağı/margarin ekleyin ve karıştırın. Daha sonra krem şanti ve vanilyayı da ekleyip iyice çırpın.
Kadayıfın yarısını borcama serin. Üzerine ılınmış muhallebiyi dökün. Hindistan cevizi serpin ve en üste de kalan kadayıfı yayın. Kadayıfı tatlının yeneceği gün kavurmaya dikkat edin. Aksi taktirde yumuşar ve o çıtır lezzeti kaybolur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder