3 Nisan 2010 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLı BAKLA

Malzemeler
kilo taze bakla
1adet kuru soğan
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1/2 demet dereotu
tuz, şeker ,limon
2 yemek kaşığı un
2adet sarımsak
1 kase yoğurt

Yapılışı

Baklaların kararmaması için 1 yemek kaşığı un ,su, ve sıktığımız limonun suyu ve kabuğu hepsi çırpılır kılçıklarını alıp ayıkladığımız ve yıkadığımız baklaları bu karışımın içine atarız .

Sıvıyağın içine yemeklik doğradığımız soğanlar ilave edilir ve kavrulur, pembeleşen soğanlara unlu sudan çıkardığımız baklalar süzgeçe alınıp, kavrulan soğanlara ilave edilir. Biraz kavrulur tuzu,şekeri, konulur.Üzerine 1 yemek kaşığı un serpilir . Sıcak su baklanın üzerine çıkana kadar konur kapağı kapanır ve pişirilir.

NOT :karıştırılmadan sallayarak pişirilir.Soğuyunca üzerine dereotu serpilip sarımsaklı yoğurtla servis yapılır .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder