7 Nisan 2010 Çarşamba

Balkabaklı Kup Tarifi

Malzemesi:
Malzemeler: 1 kilo ayıklanmış Bal kabağı 2 su bardağı toz şeker Yarım su bardağı su 1 paket hazır kremşanti 2 çay bardağı soğuk süt İsteğe göre ceviz yada damla çikolata

Tarifi:
Yapılışı: Balkabağını küçük küçük doğrayın, tencereye alıp üzerine tozşeker ve yarım su bardağı bardak suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatarak kabaklar iyice yumuşayana kadar pişirin. Suyunu tamamen çekmesine gerek yok (yumuşaması yeterli), ocaktan alıp çatalla ezerek yada blendırdan geçirerek püre yapın. Püreniz soğurken kremşantiyi 2 çay bardağı sütle önce az sonrada yüksek devirde çırpın. Evinizde varsa kuplara yoksa çay findanlarına bir kat kabak püresi bir kay krmşanti şeklinde paylaştırın. Üzerilerini ceviz ve çikolata ile süsleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder