5 Şubat 2010 Cuma

Artrit Corbasi



4 kişilik


3-3,5 litre su
50 gr. doğranmış hindiba
2 çorba kaşığı dövülmüş sarımsak
250 gr. ısırgan yaprağı
50 gr. küp doğranmış patlıcan
100 gr. küp doğranmış havuç
100 gr. doğranmış kuşkonmaz
100 gr. karahindiba yaprağı
100 gr. incecik doğranmış karahindiba kökü
50 gr. doğranmış ıspanak
250 gr. boyuna kesilmiş çalı fasulyesi
500 gr. lahana
2 çorba kaşığı zerdeçal
250 gr. doğranmış kereviz
2 çorba kaşığı meyan kökü
2 çorba kaşığı eşekotu tohumu
Kırmızı toz biber
Toz kara biber
çemenotu
Beyaz hardal
Keten tohumu
Saparna
Limon Suyu

Malzemeler gözünüze çok göründü biliyorum ama, hoşlanmadığınız veya bulmanız münkün olmayan malzemeler var ise tariften çıkarabilirsiniz :) Temel malzemeleri karıştırın ve hoşunuza giden baharatlarla lezzetlendirin.

Yapılışı:

Suyu büyük bir tencereye koyarak içine lahana, fasulye, kereviz, ısırgan, havuç, kuşkonmaz, karahindiba yaprağı, karahindiba kökü, ıspanak, patlıcan, hindiba, sarımsak, zerdeçal, meyan kökü ve eşekotu tohumunu atıp karıştırdıktan sonra üzerlerine kırmızı ve karabiber, hardal, keten tohumu, saparna, çemen otu ve limon suyu ekleyin. Yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağı kısığa alıp tencerenin kapağını kapatın ve 20 - 30 dakika ya da sebzeler yumuşayıncaya kadar hafif ateşte pişirin.




Arthritis Soup

Here's one for people who like quantitative recipes. Start by combining the main ingredients, then season them with dashes of any of the seasonings that appeal to you. You don't need all of these, and you can play with the proportions and flavors, if you like. If an ingredient doesn't appeal to you or is unavailable, simply leave it out.


Makes 4 servings

3­4 quarts water
2 cups chopped cabbage
1 cup sliced string beans (1" pieces)
1 cup chopped celery
1 cup stinging nettle leaves
1/2 cup diced carrots
1/2 cup chopped asparagus
1/2 cup dandelion leaves
1/2 cup finely chopped dandelion root
1/4 cup chopped spinach
1/4 cup cubed eggplant
1/4 cup chopped chicory
2 tablespoons minced garlic
2 tablespoons turmeric
2 tablespoons licorice
2 tablespoons evening primrose seeds
Ground red pepper
Ground black pepper
White mustard
Flaxseed
Sarsaparilla
Fenugreek
Lemon juice

Place the water in a large soup pot. Add the cabbage, beans, celery, nettle, carrots, asparagus, dandelion leaves, dandelion root, spinach, eggplant, chicory, garlic, turmeric, licorice and evening primrose seeds. Season with the red pepper, black pepper, mustard, flaxseed, sarsaparilla, fenugreek and lemon juice. Bring to a boil over high heat. Reduce the heat, cover and simmer for 20 to 30 minutes, or until the vegetables are tender.



Dr. James A. DUKE

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder