3 Şubat 2010 Çarşamba

ÇANAK BÖREK,KUŞ YUVASI YADA GONDOL BÖREK


Şimdi “bir böreğin bu kadar ismi olurmu?” diye sorabilirsiniz.bende biliyorum olmaz ama,tam olarak ismini bilmiyorum.herkes bir şey söylüyor.bende hepsini yazdım işte.sizin hangisi hoşunuza giderse onu kullanın.Yapılışına geçelim;

Malzemeler:6 adet yufka,sosu için:1 kaşık tereyağı,1 çay bardağı sıvıyağ,1 yumurta,bir su bardağından biraz eksik yoğurt

İç malzemesi:200 gr kıyma,2 domates,2 biber,1 soğan,1 adet haşlanmış patates.

Yapılışı:önce ilk yufkayı açıp,sostan sürüyoruz.üstüne ikinci yufkayı serip yine sostan sürüyoruz.yufkayı dörde kesiyoruz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder