MALZEMELER
2yumurta
1 buçuk çay bardağı şeker
2 çay bardağı un
vanilya
1çay kaşığı kab. tozu
KREMASI
2su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
arzuya göre vanilya veya limon kabuğu rendesi
ARASINA
iki adet muz
YAPILIŞI:Şeker ve yumurta kar gibi olana kadar çırpılır.Un vanilya ve kab. tozu eklenir karışana kadar çırpılır.Orta ısıda ki fırına verilir kapağı açılmadan yaklaşık on dakika kadar pişirilir.Krema pastanın arasına sürülmeden önce pastanın üstü örtülü bir halde soğutulması lazım(üstü örtülecek ki pasta yumuşak kalsın). daha yumuşak olmasını istiyorsanız pandispanyanın üzerine yarım subardağı şekerli süt gezdirin.arasına kremayı sürdükten sonra muzları dilimleyip koyun.Pastayı kapattıktan sonra kremanın kalan yarısını veya krem şantiyi üzerine sürün arzuya göre süsleyin.bu tarif küçük aileler için yeterlidir fakat biz altı kişilik bir aile olduğumuz için ben bu tarifi iki ölçü malzemeyle yapıyorum. AFİYET OLSUN
2yumurta
1 buçuk çay bardağı şeker
2 çay bardağı un
vanilya
1çay kaşığı kab. tozu
KREMASI
2su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
arzuya göre vanilya veya limon kabuğu rendesi
ARASINA
iki adet muz
YAPILIŞI:Şeker ve yumurta kar gibi olana kadar çırpılır.Un vanilya ve kab. tozu eklenir karışana kadar çırpılır.Orta ısıda ki fırına verilir kapağı açılmadan yaklaşık on dakika kadar pişirilir.Krema pastanın arasına sürülmeden önce pastanın üstü örtülü bir halde soğutulması lazım(üstü örtülecek ki pasta yumuşak kalsın). daha yumuşak olmasını istiyorsanız pandispanyanın üzerine yarım subardağı şekerli süt gezdirin.arasına kremayı sürdükten sonra muzları dilimleyip koyun.Pastayı kapattıktan sonra kremanın kalan yarısını veya krem şantiyi üzerine sürün arzuya göre süsleyin.bu tarif küçük aileler için yeterlidir fakat biz altı kişilik bir aile olduğumuz için ben bu tarifi iki ölçü malzemeyle yapıyorum. AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder