30 Ocak 2010 Cumartesi

BONİBONLU CAPCAKE

MALZEMELER:
2 yumurta(ayrılmış),
1,5 su bardağı şeker,
3 su bardağı un,
2 çorba kaşığı kakao,
160 gram bitter çikolata,
125 gram tereyağı,
¾ su bardağı su,
½ su bardağı yoğurt,
½ kabartma tozu,
1 çay kaşığı karbonat,
1 tutam tuz.
Krema için:
160 gram bitter çikolata,
2çorba kaşığı fındık kreması,
1 çorba kaşığı kakao,
1,5 su bardağı pudra şekeri,
2-3 çorba kaşığı sıcak su.
Şekerlemeler.


YAPILIŞI:
Su, şeker ve tereyağını kaynama noktasına kadar ısıtın. Karıştırarak şekeri eritin.
Çikolatayı kırarak içine atın, karıştırarak eritin. Ilımaya bırakın.
Kuru malzemeleri tuz hariç ayrı bir kaba eleyin.
Yumurta sarılarını çikolatalı karışıma ekleyip karıştırın.
Yoğurdu ilave edip karıştırın.
Kuru malzemeleri ilave edip karıştırın.
Yumurta aklarını tuz ile köpük haline gelene kadar çırpın.Söndürmeden yavaş yavaş alt üst ederek çikolatalı karışıma ekleyin.
Muffin kalıplarına paylaştırıp önceden ısıttığınız 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
Krema için; çikolatayı buharda eritin, fındık kreması ve kakaoyu ilave edip karıştırın.
Buhardan alıp pudra şekerini ekleyin, karıştırın.
Kıvamına göre sıcak suyu karıştırarak ilave edin. Pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırın.
Mini keklerinizin üzerine sürün ve şekerlemelerle süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder