31 Ocak 2010 Pazar

Kakaolu Kare Kek Tarifi


MALZEMELER
170 gr margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
1,5 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
1 su bardağı un
50 gr kakao
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
1,5 su bardağı dövülmüş ceviz

Üzeri için gerekli olanlar:
Çok pahalı bulmazsanız, 10-12 adet bitter ya da sütlü madlen çikolata kullanabilirsiniz. Ya da piyasadaki en ince çikolatayı arayıp bulun. Çünkü kekin üzerine bu incecik çikolataları yayacağız.

HAZIRLANIŞI
Öncelikle derin bir kabın içinde, oda sıcaklığında iyice yumuşamış margarin ve toz şekeri bir çatalla ya da mikserin düşük devriyle iyice çırpalım. Katı bir krema kıvamına getirelim. Üzerine sırasıyla yumurtaları kırıp, un ve kakaoyu ekleyelim. Yine sürekli karıştırmaya devam ederken; kabartma tozu ve vanilyayla beraber dövülmüş ceviz içini de ekleyelim. Biliyor musunuz kek veya hamur işlerinde bu karıştırma, malzemelerin birbirleriyle iyice özleşip, harmanlanması için çok önemlidir. Dolayısıyla sonuçta hamurun homojen, pürüzsüz bir görünümde olması gerekir. Böylece kekiniz çok daha iyi kabarır, görünümü de düzgün olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder