16 Ocak 2010 Cumartesi

Cilt kırışıklıkları önleme ve tedavisi

Genetik faktörler, deri yaşlanmasının en önemli belirliyicileridir. Erken deri yaşlanmasının en önemli çevresel etkenleri ise güneş ve sigaradır.
Kırışıklıklar, genelde herkesi rahatsız etmektedir. Ancak bu kırışıklıklardan kurtulmanın bir çok yolu bulunmaktadır. Listenin en başında yer alanlar ise; cilt yenileme yöntemleri, dermatokozmetik ürün kullanımı ve dolgu ve botoks enjeksiyonları ile plastik cerrahi girişimlerdir.
* Lazerle Cilt Yenileme Yöntemi
Derinin dermis denilen alt tabakasına, nonablatif lazerlerle ısı verilir. Oluşan ısının etkisiyle elastin ve kolajen sentezi sağlanır. Düzenli bir şekilde ve düzenli aralıklarla birbirini takip eden uygulamalar sonucunda deri daha canlı ve daha sık görünecektir.
* Dermatokozmetik Ürünler Yöntemi
Bu ürünlerin kullanımında, yaşlanmayı geciktirmek ve kırışıklık tedavilerini desteklemek için en önemli kısım doğru ürün seçimidir.
Ürünü kullanacak kişi, kendi cilt tipine ve yapısına en uygun bakım ürününü seçmek için bir dermatologtan tavsiye alması gerekmektedir.
Dermatokozmetik uygulamaları desteklemek için; koenzim Q10, peptid, retinoik asit, antioksidan, alfa/betahidroksi asit ve kolajen gibi maddeler içeren dermatokozmetik ürünler tercih edilebilir.
* Botoks Enjeksiyonu Yöntemi
Bu yöntem, göz etrafındaki ve alın bölgesindeki kazayağı diye tabir edilen görünümün giderilmesinde kullanılmaktadır. En iyi verimi alabilmek için işlemin 4 – 6 ayda bir tekrar edilmesi önerilmektedir.
* Kimyasal Soyma Yöntemi
Epidermis olarak adlandırılan derinin en üst katmanının, yüzeysel soyma işlemiyle bir kısmı soyulur. Ardından yeni hücre oluşumu uyarılır ve bu sayede yeni derinin oluşması sağlanır.
Bu yöntem düzenli şekilde ve düzenli aralıklarla tekrarlandığında etkisini gösterecektir. Bir kaç uygulama sonrasında lekelerde, kırışıklarda ve izlerde azalma olacaktır.
* Yumuşak Doku Dolgu Enjeksiyonları
Deri üzerinde bulunan çok derin kırışıklıkları giderme amaçlı kullanılan bir yöntemdir. İşlemin 6 - 12 ayda bir tekrar edilmesi önerilmektedir.
Cilt görünümünün en iyi hale gelmesi için alınması gereken bazı önlemler;
- Güneşten korunmaya çalışın,
- Kışın bile güneş koruyucu maddeler kullanın,
- Yazın geniş kenarlı şapkalar, güneş gözlüğü kullanın ve açık renkli (beyaz önerilir) giysiler giyin,
- Direkt olarak güneş ışığına maruz kalmayın,
- UVA+UVB filtreli, minimum 15 koruma faktörrlü ürünleri kullanın,
- Nemlendirici kullanmayı ihmal etmeyin,
- Sigaradan uzak durun,
- Ürün seçimlerinizde mutlaka dermatologtan görüş alın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder