23 Ocak 2010 Cumartesi

Soğanlı Kiş Nasıl yapılır

soganlikis


MALZEMELER
HAMURU İÇİN

11 kaşık un
125 gr tereyağı
1 yemek kaşığı yoğurt
1 kabartma tozu
1 yumurta
İÇİ İÇİN
2 yumurta
250 gr krema
6 adet soğan
250 gr rendelenmiş kaşar peyniri
1 diş sarimsak


HAZIRLANIŞI
Bütün hamur malzememizi karıştırıp yoğuralım ve dinlenmeye bırakalım. Diğer tarafta 6 soğanı yemeklik doğrayıp 2 yemek kaşığı yağda kavuralım. Karabiberle ve tuzla lezzetlendirelim. İç harcı biraz soğuyunca içine yumurtalarımızı ve kremamızı koyalım ve karıştıralım. Bir diş sarımsağımızı da dövüp iç harcımıza ilave edelim. Kaşar peynirimizin de yarısını koyalım. Dinlenen hamurumuzu 1 cm kalınlığında açalım yuvarlak bir fırın kabına kenarlarını yükselterek yayalım iç harcımızı üzerine döküp yayalım, 180 derecede pişirelim fırından çıkarmadan önce üzerine kaşar peynirimizi gezdirelim, kaşar rendesi pernbeleşince fırından çıkaralım. Benim çevremde en çok sevilerek yenen bir alternatif.Deneyin beğeneceksiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder