28 Ocak 2010 Perşembe

***TAVUKLU KREP BOHÇASI***

Hayırlı ,bol ecirli bir cuma günü dilerim hepinize.Rabbim bizleri şu mübarek cuma gününden gafil etmesin inşaallah (amin)
Bu yemeği uzun zaman önce yapmıştım.Şu arşivi azaltmak istiyorum fakat hergün yeni bir tarif eklenince bitmiyor.Biterse üç beş günde ben ara veririm artık.Malzemelerin çokluğuna bakıp gözünüz korkmasın.Aslında çok zor bir yemek değil ve malzemelerde hepimizin evinde bulunabilecek türden.Kolaylıkla yapıp afiyetle yeyin inşaallah…
MALZEMELER
KREP İÇİN
3 Adet yumurta
3 su bardağı süt
1 su bardağı su
3.5 su bardağı un
bir fiske tuz (12 tane krep çıkıyor)
BEŞAMEL SOS
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tere yağı
İÇ MALZEMESİ300 gr. tavuk eti
1 su bardağı haşlanmış bezelye
2 adet kuru soğan
kekik, yenibahar,karabiber
yarım yemek kaşığı domates salçası
ÜZERİNE
dilimlenmiş kaşar peyniri
SARMISAKLI SOS İÇİN
5 adet iri diş sarmısak
2 kaşık sıvı yağ
yarım yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su

YAPILIŞI
*Önce krep hamurunu hazırlayın
*Büyük tavada yapacaksanız,11-12 adet krep çıkıyor,Kreplerinizi pişirin
*Tavuğu haşlayıp didikleyin,tavaya soğanları doğrayın sarartın,
*Salçasını baharatlarınıda koyup tavuk etiyle beraber harmanlayın.
*İçten bire kaşık kreplerin ortasına koyun,bohça kapatır gibi kapatın.Tepsiye dizin.
*Önce sarımsakları ezip,sıvıyağda salça ve su ile beraber pişirerek sosu hazırlayın.Kreplerin üzerine dökün.
*Daha sonra beşamel sosunu buradaki gibi hazırlayın onuda kreplerin üzerini örtecek kadar yayın.
*’50 dercelik fırında üzerleri kızarmaya başlayana kadar pişirin.İndirmeden 5 dakika önce kaşar peynirlerinide üzerlerine koyup peynirler eriyene kadar bekleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder