s60000341s6000020
Allah’ın selamı bereketi cümlemizin üzerine olsun.her anımız hayır olsun inşaallah.Nedendir bilmem bu günlerde canım pek resim eklemek istemiyor.bu lokumlu kurabiyeyi uzun zaman önce yapmıştım.biraz netten araştırdım herkes nasıl yapmış diye.Aman ne ayrıntılara girmişler.Tutturamayanlar,kurabiyelerim dağıldı,parçalandı diyenler.bende her zamanki gibi tarifleri boşverip,kafadan attım:)+++çokta güzel oldu.aslında bu yılların verdiği bir  tecrübe.Çok fazla pastayla yemekle haşır neşir olunca,tariflere bakar bakmaz olur mu olmaz mı anlıyorsunuz.Misafirlere sunacağınız değişik bir lezzet.tarifi şöyle:
MALZEMELER
1 Paket muzlu toz puding (pişirilmemiş)
125gr.teryağı yada margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yumurta
2 kaşık yoğurt
yarı  paket k. tozu
Aldığı kadar un
Üzerine serpmek için pudra şekeri
İçine koymak için renkli küçük lokumlar(miktarını yazmıyorum biz  bir kiloda alsak üç gün sürmeden bitiyor:) Yani sizde çocuklara göre alın
YAPILIŞI
Her zaman yaptığınız gibi un hariç bütün malzemeleri karıştırın.Unu azar azar yumuşak bir hamur elde edene kadar ilave edin.hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp tezgahın üzerinde çay bardağı büyüklüğünde açın içine bir tane lokum koyun kapatın.Önceden175 derecede  ısıtılmış fırına sürün.renkleri çok kızarmadan çıkarın sıcakken üzerine bolca pudra şekeri serpin afiyet olsun.