31 Mart 2010 Çarşamba

Bademli Şokola Tarifi

Malzemesi:
3 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı kakao 3 adet parça çikolata 2 yemek kaşığı mısır nişastası 1 adet yumurta Süslemek için; 2 yemek kaşığı soyulmuş tuzsuz badem

Tarifi:
• Tencerenin içine süt, toz şeker, kakao ve çikolata parçaları koyup eriyene kadar kısık ateşte pişirin.
• Mısır unu ve yumurtayı ayrı bir kapta çırpın.
• Hazırladığınız karışımı kakaolu karışıma hızlı hızlı karıştırarak ilave edin.
• Kaynamaya başlayınca karıştırmayı bırakın.
• 2-3 dakika kaynadıktan sonra ocağı kapatın.
• Hazırladığınız karışımı miksere alıp 3 dakika çırpın.
• Kaselere eşit olarak paylaştırın. Üstlerini bademle süsleyin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder