20 Ocak 2010 Çarşamba

Derya Baykal 18.03.2009 Cevizli Uzumlu Gul tart tarifi

Malzemeler:

225 gr margarim
2 yemek kaşığı irmik
1/4 çay kaşığı tuz
1 su bardağı esmer toz şeker
1 paket vanilya
300 gr un
1 su bardağı kuru üzüm
yarım su bardağı ceviz
Hazırlanışı:

ceviz ve kuru üzüm dışındaki malzemeleri derin bir kaba alarak iyice yoğuruyoruz.
yoğurduğumuz hamurun dörtte bir parçasını ayırıyoruz ve buzdolabı poşetine koyarak buzluğa kaldırıyoruz
diğer hamuru (ben 25 cm. çapında yuvarlak borcam kullandım ki bu tarif için en ideal olanı bu bence) yuvarlak tepsiye elimizle dağıtarak kaplıyoruz hamurun üzerine kuru üzüm ve cevizleri serpiyoruz
en son buzluktaki hamuru rende yardımıyla tartın üzerine rendeleyerek 180 derece fırında pişiriyoruz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder