21 Ocak 2010 Perşembe

Derya Baykal 18.03.2009 Cin Boregi Tarifi

Malzemeler :
250 gr. kıyma
1 adet soğan
1 çorba kaşığı margarin
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı rendelenmiş havuç
1 su bardağı ince kıyılmış ceviz
3 adet yufka
2 adet yumurta
1 su bardağı galete unu
Karabiber
Tuz



Margarini tencereye koyun ve ince doğranmış soğanları kavurun. Kıymayı, maydanoz, tuz ve karabiberi ilave edin ve kavurmaya devam edin.

Bir tencerede bulgura 2 bardak sıcak su ilave edin ve kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin. Sonra bulguru, havucu ve cevizi kıymaya ilave edin. Yufkaların herbirini 8 tane üçgen olacak biçimde kesin. İçine kıymalı harcı koyup sigara böreği gibi sarın. Önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızgın sıvı yağda kızartın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder