15 Ocak 2010 Cuma

Derya Baykal 27.03.2009 Gozleme tarifi

Malzemeler
Hamuru için ;
2 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı kuru maya
aldığı kadar un
tuz
İçi için ;
yarım kilo ıspanak
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı salça
1 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz ve baharatlar

Hazırlanışı : Ilık suyun içerisine maya, un ve tuzu ekleyerek yumuşak kıvamda bir hamur elde edelim. Hazırladığımız hamurun mayasının gelmesini beklemeden yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak elimiz ile yuvarlayalım. Diğer taraftan içi için soğanı yemeklik doğrayalım ve bir tavada yağı kızdırarak soğanları pembeleşene kadar kavuralım. Salça, tuz ve baharatlarını da ekleyerek iyice karıştıralım. Önceden haşlamış olduğumuz ıspanakları da bu karışıma ekleyelim. 5-10 dakika kadar kavrulmasını bekleyelim. Hazırladığımız yumakları oklava yardımı ile incelene kadar açalım. Açtığımız hamurun bir tarafına hazırladığımız iç malzemesinde koyarak D şeklinde kapatalım. Geniş bir tava içerisnde gözlemeyi çevrerek pişirelim (tavaya yağ koymadan). Piştikten sonra üzerine margarin sürerek yağlayalım. Bütün yumakları bu şekilde yapalım. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder