16 Ocak 2010 Cumartesi

Elmalı Rulo Tarifi

Elmalı Rulo Tarifi, Elmalı Pasta

Malzemeler

Hamuru için;
450 gram kadar un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı süt
Yarım bardaktan biraz fazla sıvı yağ
Harcı için;
5 adet elma
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tarçın
Tepsiye;
100 gram kadar ceviz
1 su bardağı toz şeker
Yarım bardak sıvı yağ

Hazırlanışı

İlk önce elmaları rendeleyip pişirin. O soğurken hamur için olan malzemeyi ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yapın.Tepsiye ceviz,yağ ve şekeri yayın.Cevizler iri olsun.Hamuru tezgahta açın içine elmalı harcı koyup rulo yapın bunları 3 parmak genişliğinde kesin.elmalı harç üstte olacak şekilde cevizli karışımın üstüne yerleştirin.Isıtılmış 200-220 derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişirin.Soğuyunca cevizli taraf üstte olacak şekilde servis yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder