29 Ocak 2010 Cuma

FINDIKLI BROWNİ

MALZEMELER:

150 gram(1+1/4 su bardağı) un,
2,5 ml. (1 çay kaşığı) kabartma tozu,
Bir tutam tuz,
175 gram kıyılmış beyaz çikolata,
90 gram (1/2 su bardağı) pudra şekeri,
115 gram (1/2 su bardağı) tuzsuz tereyağı,
2 adet hafif çırpılmış yumurta,
5 ml. (1 tatlı kaşığı) vanilya esansı,
175 gram kıyılmış bitter çikolata (damla çikolata da olabilir).

Süslemesi için:
200 gram kıyılmış sütlü çikolata,
215 gram (2 su bardağı) parçalanmış fındık.

YAPILIŞI:
Fırını 180 dereceye getirip ısıtın. 23 cm’ lik bir kek kalıbını yağlayın.
Unu, kabartma tozunu ve tuzu bir kaba eleyip kenara alın.
Beyaz çikolatayı, şekeri ve tereyağını orta ateşte sürekli karıştırarak pürüzsüz olana kadar eritin ve hafifçe soğutun.
Yumurtaları ve vanilya esansını çırpın.
Unlu karışımı iyice harmanlanana kadar karıştırın; sonra kıyılmış çikolata ya da damla çikolatalarını katın.
Kalıba döküp üzerini düzleştirin.
20-25 dakika pişirin. Sütlü çikolatayı üzerine serpin ve 1 dakika daha fırına verin.

Fırından çıkarıp erimiş çikolatayı her yerine eşit olacak şekilde sürün. Kırılmış fındıkları da serpip hafifçe bastırın. Bir tel ızgaranın üzerinde 30 dakika soğutun. Kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder