22 Ocak 2010 Cuma

***KIYMALI KARNABAHAR GRATEN***

Yaz kış yediğimiz sebze ve meyveleri,sürekli değişen ve mevsime en uygun gıdaları yaratan Rabbime sonsuz şükürler olsun.Bu gıdalardan biride karnabahar.Bütün yemekleri güzel oluyor.Karnabahar graten ise bizim evde en çok sevilen karnabahar yemeklerinden biri .Yanına bir kase hoşaf veya bir bardak ayranda olunca,harika bir menü ortaya çıkıyor.Zaten bizim iki çeşit yemeği bir arada yiyememe gibi bir özrümüz var yada böyle bir lüksümüz yok:))Şükreden bir kula yeter de artar bile…Fırında kıymalı karnabahar
MALZEMELER
1 adet orta boy karnabahar
1 adet havuç
200 gr orta yağlı kıyma
 1 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı salça                                       
Tuz ,Kara biber
BEŞAMEL SOS İÇİN:
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tere yağı
ÜZERİ İÇİN:
100 gr. Rende kaşar
YAPILIŞI:
*Karna baharın çiçeklerini saplarından ayırın. Saplarını küçük küçük doğrayın ve yıkayın. Kaynayan suyun içine atıp birkaç dakika haşlayın suyunu süzün.
*Diğer tarafta soğanı ve havucu doğrayıp az yağda çevirin.Üzerine kıyma ve salçayı ekleyip kavurun.
Bir su bardağı su koyup havuçun pişmesini sağlayın. Suyunu çekince karna baharı içine koyup karıştırın.Orta boy bir fırın kabına yerleştirin .
*Bir tavaya tereyağını ve unu alıp un kokusu çıkana kadar kavurun.Renginin dönmesine izin vermeyin.içine iki bardak soğuk  sütü koyup hızlıca karıştırın,kaynamaya başlayınca bir kaç dakika daha karıştırarak pişirin.Karnabaharın üzerine boşluk kalmayacak şekilde yayın. 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar tutun
*Fırından çıkarmadan üzerine kaşar peynirini serpin . peynir eridikten sonra fırından alın. Sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder