21 Ocak 2010 Perşembe

***KIYMALI KARNIBAHAR YEMEĞİ***

Çok mübarek bir sebze olan karnıbaharı ailecek çok severiz.kızartması salatası,fırında yemeği ve bugün tarifini vereceğim kıymalı tencere yemeği,hepsi çok lezzetli ve yararlı…

Ben nasıl yapıyorum?
*bir tencereye orta boy bir soğanı doğradım.
*Hafif pembeleşince kıymayı,daha sonra havuçları attım.
*Birazda öyle kavurup salçasını ilave ettim.
*küçük küçük doğradığım orta boy bir karnabaharı da içine kattım ve karıştırdım.
*Üzerine bir kahve fincanı kadar pirinci tuzunu katıp çevirdim.
*en son üzerine bir buçuk su bardağı kadar su ve doğranmış maydanozu ilave edip kısık ateşte pişmeye bıraktım.
*Pirinçler açılıp karnıbaharlar yumuşamışsa yemeğimiz pişmiştir afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder