25 Ocak 2010 Pazartesi

LİMONLU PARFE


GEREKLİ MALZEMELER:


2 poşet krem şanti


1 su bardağı süt


5 yumurta


1 su bardağı şeker


5 limon


2 paket kakaolu petieboure bisküvi


1 su bardağı ceviz

Krem şantiler ve süt bir kapta çırpılır ve dolaba kaldırılır.Öte yandan yumurtaların sarıları ve beyazları ayrı ayrı kaplara alınır.Yumurta sarıları 1 su bardağı şeker ile çırpılır ve yumurta akıda köpük olana dek çırpılır.Limonların kabukları rendelenir ve bir kaba alınır .Limonların suyu sıkılır .yumurta sarılı karışım,yumurta aklı karışım ve kremşanti birleştirlir.Tahta kaşık yardımıyla katıştırılır.İçine 1 su bardağı ufak doğranmış ceviz,limon suyu ve limon kabuğu rendesi eklenir.


Bisküviler robaotta un haline getirilir büyük dikdörtgen cam kabımız alınır dibine bir paket un halindeki bisküvi serilir üzerine parfe dikkatlice serilir ve üzerine diğer 2. paket bisküvi un halinde serpilir bir gece derin dondurucuda bekletilir ve kareler halinde kesilerek servis yapılır .Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder