16 Ocak 2010 Cumartesi

MERCİMEK KÖFTESİ

MALZEMELER:
2 Su bardağı kırmızı mercimek
1,5 su bardağı ince bulgur
4 su bardağı su
2 kaşık biber salçası
4 soğan,5-6- diş sarımsak
sıvıyağ
maydonoz,yeşil soğan
tuz,karabiber,kimyon

YAPILIŞI:
mercimeği 4 su bardağı su ile suyunu çekene kadar pişiriyoruz.su çekmeye başladığı an bulguru atıp kabarana kadar bekliyoruz.
sonra tepsiye alıyoruz.soğanları ve sarımsakları küçük küçük doğrayıp çok az yağda döndürüyoruz ve salçayı karıştırıyoruz.
tepsideki bulgur ve mercime kkarışımına ekliyoruz.ve yoğurmaya başlıyoruz.iyice özleşene kadar yoğuruyoruz.tuz,karabiber ve kimyonu katıyoruz.
küçük küçük yapraklarıyla doğradığımız yeşil soğan ve maydonozu katıp yoğurup küçük kozalar yapıyoruz.afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder