18 Ocak 2010 Pazartesi

Mercimek Köftesi


MALZEMELER
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 litre su
2 su bardağı ince bulgur
2 baş kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1,5 yemek kaşığı biber salçası
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
pulbiber
1 çay bardağı sıcak su

1 demet maydanoz
6-7 sap yeşil soğan
1,5 tatlı kaşığı tuz
marul veya roka

YAPILIŞI
Mercimekler yıkandıktan sonra bir litre su ile tencerenin kapağı aralık kalacak şekilde, mercimekler ezilip hafif sulu kalıncaya kadar haşlanır.
Haşlanan mercimek derin ve yayvan bir kapta ince bulgur ile karıştırılır. Kabın üzeri örtüldükten sonra karışım 30-45 dakika kadar bekletilir.
Soğanlar zeytinyağda öldürülüp salçalar da ilave edilir. Karabiber ve pul biber de eklendikten sonra bir çay bardağı sıcak su konularak bir iki taşım daha kaynatılır.
Bu karışım bulgur+mercimek karışımına ilave edilir. Tuz da eklendikten sonra iyice yoğurulur (10 dakika kadar).
Ayrı bir yerde taze soğanlar ve maydonoz kıyılıp köfte harcına eklenir. 2-3 dakika daha yoğrulup oval şekil verilerek marul veya roka ile süslenmiş bir servis tabağına dizilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder