22 Ocak 2010 Cuma

MUZLU RULO KURABİYE

MALZEMELER:

Sable Hamuru:
500 gram un,
300 gram margarin,
150 gram pudra şekeri,
1 yumurta akı,
50 gram toz badem,
½ limon kabuğu rendesi,
½ çay kaşığı vanilya.

Muz karışımı:
2 adet doğranmış muz,
1 çay bardağı (60gram) yulaf ezmesi,
1 kahve fincanı (30 gram) kahverengi toz şeker,
1 çay kaşığı tarçın.

YAPILIŞI:

Sable hamurunu yapmakiçin tüm malzemeleri bir kapta yoğurun. Üzerini örtüp buzdolabında 1 saat dinlendirin.
Muzlu karışımı hazırlamak için tüm malzemeyi bir kaba koyup mikserle 5 dakika çırpın.
Fırını 170 derecede ısıtın.
Sable hamurunu 0,5 cm kalınlığında açıp hazırladığınız muz karışımını hamurun üzerine eşit olarak yayın. Rulo yaparak sarın.
Düz bir tepsiye koyun ve dondurun.
Donmuş olan silindir şeklindeki hamuru 0,5 cm kalınlığında dilimlere ayırın. Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder