22 Ocak 2010 Cuma

Tahinli Balkabağı Tatlısı

Tahinli Balkabağı Tatlısı, Tatlı Tarifleri

Malzemeler

1,5 kg bal kabağı
1.5 bardak toz şeker
Tahin
Ceviz

Hazırlanışı

Bal kabağını dilimleyip kabuklarını soyun. Her dilimi parçalara bölün. Kabakları mümkün mertebe tek sıra dizin. 1,5 kg kabak için 1,5 su bardağı toz şekeri kabakların üzerine dökün.Bir gece (kabak suyunu salıp şeker erir böylece su koymanıza gerek kalmaz) bekletin. Ertesi gün kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Yanmamasına dikkat ederek arada kontrol edin. Servis edeceğiniz zaman üzerine tahin gezdirin ve ceviz serpin. Afiyet olsun.

Tahini seviyorsanız bence kabağın tam da mevsimi iken deneyin. Ben 5-6 sene önce bir restaurantta bu lezzeti tattıktan beridir çok seviyorum

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder