16 Ocak 2010 Cumartesi

Yildiz Tatlisi Tarifi


için Malzemeler :
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 3 adet yumurta
• 2 yemek kaşığı yoğurt
• Alabildiği kadar un
• 200 gr tereyağı
• 200 gr ceviz içi
• 100 gr nişasta(açarken kullanmak için)
• 1 fiske tuz


• 3 su bardağı su
• 3 su bardağı şeker
• Yarım adet limo suyu

Yıldız Tatlısı
yemeğinin hazırlanışı:
Derin bir kaba yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve bir tutam tuzu ekleyip elle çırpın. İçine yavaş yavaş un ekleyerek hamur hazıryın. Kulak memesinden biraz daha sert olmalıdır. Hamuru ceviz büyüklüğnde on tane parçaya ayırın. Üzeini örterek 15 dakika dinlendirin. Dinlenen hamurun üzerine nişasta serperek oklava ile incecik açın.

Açılan yufkanın bir kenarını 10 cm genişliğinde üstüne kapatın. Bu kısam 6-7 cm arayla kıyılmış ceviz koyun. Karşı kenarı pile yapın. Ceviz konan kısmı üzerine kapatın. Ceviz konan kısımlar ortada kalacak şekilde büzün. Büzülen kısımlardan kesilerek fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine eritilmiş tereyağını kaşıkla gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Sıcakken üzerine soğuk şurubu dökün.

Üç bardak şeker ile 3 bardak suyu kaynatın: Hafif koyulaşınca limon suyunu ekleyin. Çok koyu olmamalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder