16 Ocak 2010 Cumartesi

Yufkalı tavuk

Malzeme

4 kişilik
2 adet tavuk göğsü
5 adet yufka
1 su bardağı haşlanmış nohut
5 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
Kırmızıbiber, tuz ve su

Tavuk göğüslerini tencereye koyup tuzlu suda haşlayalım. Bu arada da yufkaları teflon tavada ya da saç üzerinde kızartıp, incecik keselim. Kenarlı tepsiye ya da yayvan bir güvece yufkaları yayalım. Haşlanan tavuğu da tiftip haşlanmış nohutla beraber yufkaların üzerine yayalım. Tavuğu haşladığımız suya dövülmüş sarımsakları ekleyelim. Tavuk etlerinin üzerine suyu gezdirelim. Tereyağını eritip, kırmızıbiberi yağda yakalım ve yufkaların üzerine gezdirelim. Daha sonra sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder