25 Ocak 2010 Pazartesi

ZEYTİNLİ MİNİ KURABİYE



MALZEMELER



2 çay bardağı sıvıyağ,
1 çay bardağı su,
1 paket kabartma tozu,
4-5 damla limon suyu,
1 su bardağı çekirdeği çıkarılmış ve dilimlenmiş zeytin,
½ çay kaşığı tuz,
2,5 su bardağı un.

Üzerini süslemek için:

1 adet yumurta sarısı,
Haşhaş.
YAPILIŞI:

Sıvıyağ, su ve tuzu karıştırma kabına alın. Kabartma tozunu da ekleyin.
Kabartma tozunun üzerine limon suyunu damlattıktan sonra karıştırın. Yavaş yavaş un ekleyin. Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.
Hamuru 15 dakika dinlendirdikten sonra limon büyüklüğünde parçalar koparın ve yarım santim kalınlığında açın.
Yuvarlak kurabiye kalıpları ile kesip içine harcınızı koyup kapatın.
Yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder