27 Ocak 2010 Çarşamba

Derya Baykal 20.01.2009 İspanakli Misir Ekmek Tarifi

MALZEME:

3 kase dolusu un

1 paket instant maya

1 tatlı kaşığı tuz

yeterince su



İÇ MALZEME:

Yarım kilo ıspanak

1 büyük soğan

tuz

kırmızı biber

biraz sıvıyağ



YAPILIŞI:

Ispanaklar yıkanıp doğranır.Soğan yağda kavrulur ıspanağı ilave edilir.Kırmızı biber ve tuz ilave edilip biraz kavrulur.Hamurda malzemelerle hazırlanır biraz cıvık olacak.Dinlendirilir ve ikiye ayrılır.Yağlanmış tepsiye hamurun yarısı elimizle yayılır.Üzerine ıspanak harcı yayılır.Diğer hamuruda başka bir yerde elimizi yağa batırıp açılır bu ıspanaklı harcın üzerine konur.Yumurta sarısı sürüp 170 cc lik fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder