16 Ocak 2010 Cumartesi

**KOLAY PATLICAN OTURTMA**


Bu kez kolay bir tarifle karşınızdayım.Yoo kolay dediysem yapılışı kolay.pişince kelli felli bir ana yemek oluyor.Misafire çok rahat çıkacak,hatta düğünlerde bile yapılabilecek bir yemek.malum çoğumuzun kilo problemi var.E tabi benimde öyle:) Yemekleri nasıl yapsamda hem az kalorili hemde damak tadımdan ödün vermeden yapsam diye düşünür dururum.İşte bu yemek tam bana ve benim gibilere göre.Patlıcan oturtmayı bilirsiniz;bir saat bol yağda kızartılır,çok ağır bir yemek olur.Bir arkadaşımdan öğrendiğim bu yemeğin yapımı gayet kolay.Şöyle ki;
Malzemeler:
1 kg.patlıcan,
300 gr.kuzu kuşbaşı
2 orta boy soğan
3-4 adet domates
3-4 adet biber
3 diş sarmısak
arzuya göre bir kaşık salça
tuz karabiber,yağ
Yapılışı:patlıcanları alacalı soyup iri küpler halinde doğrayın üzerine domates,soğan,biber,sarmısak bunlarıda doğrayın.sakın küçük küçük doğramayın ki görüntü bozulmasın.salçasını yağını etini,tuzunu da içine atıp,elinizle iyice harmanlayın.fırın tepsinizin içine yerleştirin.1su bardağı su ilave edin.üzerini aliminyum folyo ile kapatıp bir saat kadar pişirin.piştikten sonra folyoyu çıkarıp 5 dakika kadar daha fırında tutun ki biraz kızarsın.Yemeğimiz servise hazır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder