20 Ocak 2010 Çarşamba

***MİLFÖY ÇANAĞINDA ET SOTE***

Vaktiniz hayır olsun canlarım.Bayramın 3. günü,güzel ve değişik bir tarifi sizinle paylaşmak istedim.Yapılışı kolay olmakla beraber biraz uğraştırıyor.Fakat görüntüsü tüm yorgunluğunuzu unutturacak cinsten. Malzemeler:1 paket milföy hamuru,yarım kg.kuzu kuşbaşı,2 domates,2-3biber
Yapılışı:eti suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin.içine küçük doğranmış domates ve biberi katıp pişirmeye devam edin.Sebzeleri piştikten sonra altını kapatın.Üst resimde gördüğünüz kase yada ısıya dayanıklı farklı küçük kaselere eti paylaştırın.
Üzerine küçük kesilmiş aliminyum folyolardan kapatın.
En üste ise milföyleri kapatın.Sıcak fırına sürün.üzerleri kızarınca çıkarın.Milföyü kaldırıp,folyoyu çıkarın.et soteyi milföy çanağının içine boşaltın.Yemeğimiz servise hazır.Gerçekten görüntüsü kadar lezzeti ilede iddialı bir yemek.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder