24 Ocak 2010 Pazar

***PAZI SARMASI***

Geçen hafta bizim için bol pazılı bir hafta oldu.Burada güzel  ıspanak  bulamayınca,gürbüzlüğü ve rengiyle cezbeden bu mübarek sebzeyi almaya mecbur kaldım….
Zaten ıspanakgillerden olan bu bitkinin tadı ıspanağı andırsada,bize ıspanaktan daha güzel geldi.Bol A ve C vitamini içermesi,öksürüğede iyi gelmesi,ondan vazgeçmemem için iyi bir gerekçe oldu….
Pazı ile  onlarca çeşit tarif uygulanabilir.ben bu hafta sadece belli başlı bir kaç tarifi sizlerle paylaşacağım.İlerki zamanlardada fırsat buldukça yayınlamaya çalışırım inşallah.Bugün meşhur pazı sarması ile başlayalım istedim.Bakalım ben nasıl yapmışım; MALZEMELER
Yarım kg.pazı
250 gr.kıyma
Bir orta boy pirinç
Bir yemek kaşığı salça
2 adet soğan
Maydanoz
Karabiber,tuz,zeytinyağı
YAPILIŞI
*Pazıları yıkayın ve kaynar olmayan suda 2-3 dakika bekletin.Fazla tutarsanız saramazsınız
*İçini hazırlayın
*Pazıların ortadaki en kalın yerleri kesip çıkartın.Uygun büyüklükte ayarlayıp  sarmaya hazır hale getirin.
*Pazıları sarıp bir tencereye dizin.Üzerine tereyağıyla beraber erittiğiniz salçayı gezdirip 2 su bardağı kadar su koyup pişmeye bırakın.
*15 dakika kadar pişirin
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder