15 Ocak 2010 Cuma

ŞEKER GİBİ BİR BAYRAM VE KEBAP KEYFİ



şeker gibi bir bayram geçti.gerçi etrafta kurban sesleri duyulmadan insan pek bi anlamıyo kurban bayramı olduğunu ama olsun böyle de güzel geçiyo bayram.eskiden biz hataydayken kurbanlıklar 1 hafta önceden alınır ve heyecanla bayram beklenirdi,ama İstanbulda insan kurbanlığın yüzünü dahi göremiyo,kurbanlık alınıp,direk kesimhaneye götürülüp kesiliyo.neyse inşallah bi dahaki bayramı Hatayda geçirmeye karar verdik ve orda kurban bayramının tadının doya doya yaşicaz.bu kurban bayramımız da güzel geçti.çok gelen giden,akraba oldu.
veee tabi kurban bayramının tadı kebapsız çıkmaz.






Kurban bayramının olmazsa olmazı kebap.mangaldaki kebap kadar lezzetli başka bişey yok heralde.ablamlarla beraber bayramda çook güzel bir mangal keyfi yaptık.ee eniştem Adanalı olunca kebabı yapmak ta ona düştü.eniştemin babası da usta kebapçı olunca haliyle oda bu işte çok başarılı.en lezzetli olan ise mangalda pişen köfteydi.bu resmi Flash ile çektiğimden böyle çıktı,resmin rengi biraz kırmızıya kaçtı.kebapçıdan (eniştemin babası) kebap püf noktalarını ilerleyen günlerde .Gümüş Tepsi bloğumda yayınlicam



kebabın yanında ,mangalda pişen kırmızı biber,sivri biber,soğan,domates.bunlar da kebabın yanında olmazsa olmazlardan.çok lezzetlilerdi...



ve de son olarak kebabın yanında vazgeçilmesi sumaklı soğan.kebaba en çok yakışan salata sumaklı soğan.her kebab yaptığımızda mutlaka sumaklı soğan yaparız.ve bu salatanında en önemli noktası sumak ın iyi olması.sumak iyi olmazsa salatanın rengi hoş olmaz ve tadı da lezzetsiz olur.
Tüm müslüman alemi olarak çok mutlu ve çok huzurlu daha nice Bayramlara.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder