

MALZEMELER
Normal bir kase dövme(dövülmüş buğday)
2 adet göğüslü but
tereyağı
kırmızı biber tuz
YAPILIŞI
Akşamdan iyice yıkayıp,ıslağa koyduğunuz dövmeyi ertesi gün üzerineiki parmak çıkacak kadar su koyup tavukla beraber en az bir saat pişirin.Eğer dövme geç açılan cinstense,tavuktan önce yarım saat pişirin.Hem tavuk etinin,hemde dövmenin çok iyi pişip dağılacak duruma gelmiş olması lazım.Ocaktan aldığınız dövmenin içindeki tavukları kemiklerinden ayırıp tekrar dövmenin içine atın.Bir tahta kaşık yardımıyla macun kıvamına gelene kadar vura vura karıştırın.istediğimiz kıvama gelince yayvan bir tabağa alıp üzerine kızdırılmış tereyağı ve kırmızı biberi gezdirip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder