6 Mart 2010 Cumartesi

Badem Tatlısı Tarifi

Malzemeler :

* 3 yumurta
* 1 su b.pudra şekeri
* 250 gr.margarin
* 1 çay b.irmik
* 1 çay b.toz badem
* 1 p.vanilya
* 1 p.kabartma tozu
* alabildiği kadar un

Üzeri için:

* bütün badem

Şerbeti için:

* 4.5 su b.toz şeker
* 4.5 su b.su
* yarım limon

Hazırlanışı :

Karıştırma kabına margarini alarak elinizle yumuşatın. Ardından üzerine yumurtaları da kırarark karıştırın. (bir sarıyı ayırın). Daha sonra üzerine toz badem,çorba k. söke un, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu ayarlayıp yuvarlanabilir kıvama gelince badem şeklini verip, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürüp, birer badem batırın. Bir süre beklettikten sonra önceden ısıtılmış 175 derecede pişirin.

Bu arada şerbetini hazırlayın. Pişen sıcak tatlının üzerine ilk sıcaklığı çıkan şerbeti döküp çekene kadar bekleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder