6 Mart 2010 Cumartesi

Cevizli patlıcan Tarifi

5 kişilik
1 kg. patlıcan
4 yemek kaşığı un
750 gr. domates
10 diş sarımsak
100 gr. ceviz
Yarım çay bardağı Orkide zeytinyağı

Patlıcanları yuvarlak olarak keselim. Tuzlu suda biraz beklettikten sonra kızartalım. Isıya dayanıklı bir fırın kabına dizelim. Domatesleri soyup rendeleyelim. Sarımsakları soyup iyice ezelim. Unu zeytinyağında kavurup, içine domates, sarımsak ve tuz katalım. Pürüzsüz ve koyu kıvamlı olunca sirke ve dövülmüş ceviz içini ilave edelim. Hazırladığımız sosu patlıcanların üzerine döküp, en üstü kızarıp, kesilecek katılığa ulaşana kadar fırınlayalım. Soğuyunca da dilimler keserek servis yapalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder