24 Mart 2010 Çarşamba

***COCOSTAR,KOKOSTAR KURABİYE***

İnternette bir çok yerde bu tarife rastladım fakat ben yine alışılmış tariflere uymadan çoğu yerini değiştirdim.Aslında birazda mecburi bir değişiklik oldu çünkü evde kakaom bitmişti,hazır toz pudingim vardı.şekeride azaltıp onu kullandım.Tadı çok güzeldi elhamdulilah.5 (beş) çayı için değişik bir kurabiye tarifi...
Kokostar kurabiyeHAMURU İÇİN
1 paket hazır toz puding
2 çorba kaşığı pudra şekeri
2 adet yumurta(birinin beyazı ayrılacak)
1 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı süt
125 gr.tereyağı veya margarin
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un(2-2.5 su bardağı kadar)
İÇ MALZEMESİ
Bir yumurta beyazı
1 su bardağı hindistan cevizi
2 çorba kaşığı şeker
COCOSTAR KURABİYENİN YAPILIŞI
*Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur elde edin.
*Ayırdığınız 1 yumurtanın beyazını bir fiske tuz ile kar haline gelene kadar çırpın.
*İçine şekeri yavaş yavaş katarak çırpmaya devam edin
*En son hindistan cevizini ilave edip bir kaşık yardımı ile karıştırın.
*Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp,elinizle biraz açın.
*İçine hazırladığınız içten bir çay kaşığı koyup kapatın.
*175 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder